Hej på er! Den här veckan ska vi testa denna fantastiska bodylotion från märket UneCare of Sweden. Det är ett svenskt företag som har sina rötter i västkusten ( Falkenberg). Företaget utvecklar ett helt giftfritt hudvårdsmärke på naturliga och även ätbara råvaror! UneCare of Sweden’s produkteserier jobbar med naturens egna förmåga att ta hand om hud och kropp. Någonting som vi på ekologiskt.info verkligen förespråkar!

Miljö

UneCare of Sweden är ett ekologiskt märke som utgår från naturens egna förmåga att värna om kropp och hud. De flesta produkterna har ekologisk kokosolja som bas och dofterna från helt naturliga ekologiska aromer, eteriska oljor och örter. Hudvårds produkterna är helt utan mineraloljor, silikoner, syntetiska tillsatser och stabilisatorer. En sak som vi reflekterade över var att produkterna inte är förpackade i onödiga kartonger. De allra flesta företag brukar skicka sina produkter i en lyxig kartong för att ”utsmycka” själva produkten och det är verkligen onödigt. UneCare of swedens insats gör att vi sparar lite extra på miljön och jordens resurser. 💚

Pris och volym

En flaska body lotion innehåller 150 ml och kostar 190 kr på UneCare of Swedens hemsida. Då produkten är dryg och det inte behövs mycket produkt för att få en återfuktad och väldoftande hud så är pengarna helt klart värt det! 👌

Utseende / förpackning

Produktens förpackning är gjord utav nedbrytbar miljöplast vilket vi tycker är ett stort plus då vi känner att många andra företag glömmer bort själva förpackningen och fokuserar endast på innehållet. Nedbrytbar plast påverkar inte miljön på samma sätt som vanlig plast gör. Plast är en av dom vanligaste källorna till nedskräpning och orsakar många allvarliga problem för miljön. Därför tycker vi att Unecare of Sweden verkligen håller en hög standard.

Utseendet på själva produkten är väldigt stilren med tydlig text och information. Vi har varit med om att andra produkters etiketter kan vara svåra att tyda då dom ibland kan vara vilseledande och otydliga. Men det har UneCare of Sweden lyckats bra med!

Funktion/ resultat

Denna bodylotion som vi under cirka en veckas tid har testat har gjort under! Man märker verkligen skillnad på ekologiska och icke ekologiska bodylotions. Efter att ha använt denna produkt känns huden frisk och ren på något viss. Till skillnad från andra bodylotions så håller huden sig mjukare under en mycket längre tid, många andra märken torkar in i huden fort och den mjukgörande känslan försvinner. Men med denna produkt känns huden mjuk och len under hela dagen! Vi har även lagt märke till att denna produkt är av väldigt hög kvalité, förpackningen och innehållet känns rejält och äkta. Med andra ord har UneCare of Sweden levererat en väldigt hög standard och vi ser det svårt för andra företag att konkurrera med dom.

Allt som allt så är vi verkligen positivt överraskade över denna bodylotionen, den har verkligen gjort under för oss. Speciellt nu under hösten när vi börjar närma oss kallare tider har denna återfuktat och väckt våran hud till liv igen! UneCare of Swedens tänkesätt krig miljön och klimatpåverkan är utöver det vanliga, det märks att dom har tänkt på varenda liten detalj. Produkten finns såklart att köpa hos http://www.unecare.se/ och där finns även en mängd av andra intressanta och klimatsmarta produkter att välja mellan.

Vi vill tacka http://www.unecare.se/ som sponsrade detta inlägg med deras rent ut sagt fantastiska produkter!

Mvh Amanda och Ellen