Pris och volym

Denna burk innehåller 400g sylt, ungefär som de flesta syltburkar brukar göra.

Miljö

Sylten är eko märkt enligt EU-förordningens regler. Det betyder att råvarorna är ekologiskt odlade, att de inte andvänder bekämpningsmedel eller konstgödsel, den innehåller inte några onödiga livsmedelstillsatser.  Denna produkt gör verkligen inget ont mot dig eller mot naturen.

 

Utseende och förpackning

Sylten förpackas i en glasburk med ett vanligt skruvlock. Inga problem med att ha bruken stående på bordet, den ser snygg och prydlig ut. Produkten presenteras på ett aptitligt sätt, man vill gärna smaka när man ser den och det är ett gott betyg för en förpackning.

Tydlighet och innehållsförteckning

Det framgår tydligt på burkens backsida vilka ingredienser som sylten innehåller samt alla näringsvärden. Tydligt och bra! Inga tveksamheter.

Smak, tillagning

Sylten smakar otroligt gott, nästan som hemgjord!. Man skulle utan problem kunna ”lura någon” med att man har kokat sylten själv, så god är den. Den är ganska tjock i konsistensen och man kan då och då känna de små fröna från hallonen, vilket enligt mig är ett tecken på att sylten verkligen är ekologisk sylt och inte bara äppelmos (Det är annars ett vanligt trix att dryga ut sylt med billigt äppelmos). Denna sylt passar PERFEKT till scones eller till pankakor.

Omdömme

Jag ger sylten 10 av 10 stjärnor i betyg, främst för att den samkar sååå otroligt gott OCH den är ekologisk, så man behöver inte få dåligt samvete för att man köper färdiggjord hallonsylt.