Test av Pomegranate tandkräm från Dr.Organic

Här är dr.organics nya tandkärm med ekologisk granatäpple, aloe vera, kisel, isländsk mossa och kastanj.
Jag har testat den här tandkrämen i två veckor och här nedan kan du läsa allt om hur det gick och vad jag tycker. Kriterierna för test av produkter i kategorin Hälsa och skönhet hittar du här.

Pris och volym

Produkten är köpt från www.vasterbottenssapa.se  där kostar den 68kr för 100ml vilket ger ett literpris på 680kr. På nätet har jag hittat en vanlig tandkräm från Pepsodent för 183,60kr/l. För den som enbart är intresserad av priset är detta alltså inte rätt produkt MEN jag tycker ändå att man bör överväga en bra tandkräm – tänk på att du faktiskt ska ha den i munnen minst två gånger varje dag! Läs därför resten av testet.

Miljö

Tandkrämen innehåller ekologiskt granatäpple och det är alltid bra med produkter som inte besprutats. Den kommer från England vilket också är bra, det är inte så långt att transportera från England till Sverige. Ett minus är att förpackningen även har en ytterförpackning av papp, det är faktiskt lite onödigt.

Utseende och förpackning

Förpackningens ytterförpackning av papp är som jag redan nämnt en onödighet. Det hade varit bättre att bara ha tuben som den är.
Korken är stabil och tuben står upp hela tiden, det gör att man inte behöver klämma och trycka och hålla på när det börjar bli mindre i tuben. Den har också en härlig färg och tydlig märkning för veganer, det är också tydligt märkt att den inte testats på djur! Bra!

Tydlighet och innehållsförteckning

Innehållsförpackningen är liten och inte lätt att läsa men det viktigaste är översatt till Svenska och den talar om hur förpackningen ska återvinnas. Det finns också mycket tydliga symboler som förklarar fördelarna och funktionerna.

Funktion och test
Jag har borstat morgon och kväll med tandkrämen och tycker att den fungerar mycket bra. Den smakar mint och frukt i en mycket bra kombination. Jättegod! Den håller det den lovar och tänderna har faktiskt blivit lite vitare under de här två veckorna.
Den är lätt att lägga på borsten, innet kladd.

Omdömme
Jag ger den här prodkten 8 av 10 stjärnor minus endast för den onödiga förpackningen och att alla ingredienser inte är ekologiska.
Köpläge? -Ja det tycker jag! Det är värt att veta att den inte innehåller skadliga ämnen och att den inte är testad på djur.

 

Funkar så klart med vilken tandborste som helst men jag valde en från en från Humble Brush.