Denna gång ska vi testa en ekologisk mascara från märket nvey eco. Det är ett sminkmärke från Australien som är känt för sina färgrika och långvarande produkter, samtidigt som de innehåller naturligt, vårdande ingredienser som även passar den mest känsliga. Nvey ecos produkter är även ett väl känt märke i ”make-up världen” och används av make-up artister över hela världen.

Så låt oss se om denna mascara verkligen är så bra som alla säger?!

Pris och volym

Mascaran kommer från hemsidan https://e-beautyshop.com/  där den kostade 199kr och innehåller 8g. Det kan kännas som lite produkt men om man tänker på det så är det inte så lite, då en mascara räcker i flera månader vid normal användning.
Denna mascar är inte som vilken mascara som helst, den känns väldigt exklusiv och Nvey använder sig enbart av reglerade säkra ingredienser, detta gör förstås att priset blir lite högre, den hamnar i en mellan kategori, inte jättedyr och inte billig. Man får inte glömma att man faktiskt gör naturen en tjänst när man köper den, det är ett bra val och man skickar som konsument en signal till producenterna om att ekologiskt är både viktigt och efterfrågat. Om vi alla hjälps åt att öka efterfrågan på eko-produkter som kommer utbudet av eko-produkter att öka och de icke-ekologiska kommer att bli färre till antalet.

Miljö

Nvey är ett smink märke som endast gör ekologiskt smink. Som jag skrev ovan så använder de enbart reglerade säkra ingredienser som varken påverkar användaren eller naturen negativt.
Produkterna är:

  • utan talk
  • utan parabener & propylenglykol
  • utan petroleum-baserade ingredienser
  • utan SLS eller SLS derrivater
  • utan genmodifierade ingredienser
  • ej testade på djur
  • utan nanopartiklar

Utseende och förpackning

Förpacknigen är väldigt stilren, det har inte massa onödiga texter och mönster. Materialet är mjukt och matt och väldigt behaglig att hålla i. Att den till formatet är liten tycker jag är bra. Den tar lite plats i fickan eller i sminkväskan. Själva borsten ser ut som en vanlig mscaraborste. ”Piggarna” är fastsatta som en spriall runt skafftet, vilket jag tycker är bra för då kommer man åt alla ögonfransar, även dom små. Det ger bra effekt att rotera borsten.

Funktion / testresultat

Den testade mascaran är svart och färgen heter kort och gott: Noir, den finns även att köpa som blå. Det första jag lade märkte till var att konsistensen är ganska tjock, det ger direkt en fyllig täckning som håller hela dagen. Första gången jag andvände denna mascara ficka jag ett väldigt naturligt resultat, många andra mascaror brukar vara så dramatiska att fransarna nästan ser ut att vara lösögonfransar, vilket inte passar alla.
Denna mascara ger ett natuligt, mjukt resultat och ögonfransarna klumpar inte ihopp sig med varandra, tack vare borstens design så separerar den franssarna på ett väldigt fint sätt. Ett extra plus för att den torkar väldigt fort. För många andra mascaror brukar det ta ett tag innan det torkar, ett problem som brukar uppstå då är att det kladdar och blir avtryk på ögonlocket som man sedan måste torka bort. Det händer inte med denna!

Omdöme

Jag tycker att den här mascarna är ett solklart köp! Man får ett otroligt fint och naturligt resultat redan vid första draget. Den är lika fin i slutet av dagen som just när du applicerat den. Den känns varken tung eller kladdig på franssarna och den smular inte hellre när den torkat. Och det viktigaste! Den är ekologisk!

Av mig får Nveys eco mackara från e-beautyshop 

9/10 stjärnor!