Hej på er! Denna vecka ska vi testa detta torrschampo från företaget Naturkosmos. Naturkosmos tillverkar och marknadsför egna svensktillverkade produkter under varumärket Crearome. Under Crearome ryms allt inom naturliga hud- och hårvårdsprodukter.

Miljön

Torrschampot är naturligt tillverkat. Den innehåller bland annat White clay, (kaolin) = lera, Oryza sativa starch som är fin pulvriserat riskorn, Iris florentina puder som utvinns från orrisroten, naturliga oljor och även eteriska oljor.

Som ni kan se så liknar inte detta torrschampo andra märken. Alla andra torrschampon jag har använt kommer i en sprayflaska, med detta torrschampo kommer i en simpel flaska med pipkork. Detta är väldigt bra för miljön då man inte behöver tillverka sprayflaskor som leder till att aerosol frigörs och skadar miljön. Hela iden med drivgas är faktiskt helt onödig märker man när man testat den här förpackningen.

Pris och volym

En burk innehåller 45 g och kostar hos https://naturkosmos.se/product.html/torrschampo 116 kr. Väldigt prisvärt med tanke på hur dryg produkten är och hur bra den faktiskt fungerar 😍

Utseende / förpackning

Torrschampot kommer i en plastflaska som gör att det blir enklare att få ut själva innehållet genom att lätt trycka på flaskan. Även korken är genomtänkt för smidigare applikation. Plast kan man tycka är onödig och dum MEN när alternativet är en flaska med drivgas blir valet lätt.
Dessutom är flaskan återvinningsbar. Flaskan är märkt med 01 det betyder att produkten är återvinningsbar (Polyetentereftalat) och kan läggas i plaståtervinningen när produkten tagit slut. Se bilden nedan.
Etiketten är en smula gammaldags i matt papper vilket skvallrar om att tillverkaren är liten och att energin lagts på innehållet istället för en dyr reklambyrå.

Funktion / resultat

Detta är det absolut bästa torrschampot jag någonsin har testat! 😍 Jag ska erkänna att jag var ganska skeptisk till en början med tanke på att den inte liknar andra torrschampon men min åsikt ändrades fort. Faktiskt ganska direkt när jag känt doften som är fräsch och inte kvalmig som andra märken ofta är. Pepparmyntan gör att den känns fräsch hela dagen. Som ni kan se på bilderna så fungerar den otroligt bra. Man känner verkligen sig fräschare och renare på en enda gång. Med andra torrschampon kan man behöva bättra på flera gånger under dagen men med detta torrschampo känner man sig ren och fräsch under hela dagen! Jag upplever att effekten sitter i längre.

naturkosmos torr schampo

Detta test har utförts på uppdrag av https://naturkosmos.se/
Vi kommer att publicera fler inlägg med tester av produkter från samma företag under veckan. Tack för att vi fick möjlighet att testa ert torrschampo! 💚