Denna gång har jag fått äran att recensera ett nagellack från märket Butter London, ett lyxigt varumärke som skapar sina produkter bara av de bästa ingredienserna. Med inspiration från Londons lyxiga kvarter och kreativa stadsdelar bildades 2005 detta sminkmärke. Lite sprciellt med deta lack är att det är ett av få premium-lack som inte testats på djur. Testet nedan har jag gjort för E-beautyshop en fräsch e-handel med brett sortiment av skönhetsprodukter. Jag gillar den här sidan för att den är så lättnavigerad, man hittar enkelt det man söker och det är lätt att se till exempel alla nagellack av ett märke.

Pris och volym

På e-beautyshop.com kostar den 165kr och flaskan innehåller 11ml nagellack. Butter London är ett väldigt elegant märke, men det betyder inte att produkterna är dyra. Med andra ord tycker jag att priset är rimligt med tanke på nagellackets kvalité. Klart köpläge!

Miljö

Du kanske inte tror det men det är fortfarande flera kända sminkmärken som på ett eller annat sätt testar sina produkter på djur. Därför vill jag verkligen rekommendera denna produkt, eftersom att produkten inte på något sätt är djurtestad. Genom att välja det här lacket så är du med och tar ställning mot djurförsök, och djurtestade produkter. I övrigt har produkten ingen miljömärkning.

Utseende och förpackning

Nagellacket kommer i en kantig glasflaska (den är alltså inte rund) för att öppna den måste man lyfta upp den svarta korken och sen skruva upp borsten. Väldigt smart och lite unikt. Förpackningen är väldigt fin, jag gillar att Butter London verkligen tänkt på de små detaljerna som till exempel den lila fågeln på borstens ovansida. Det känns som att de har tänkt på allt. Den där stunden man får för sig själv när man lackar naglarna och väntar på att lacket ska torka känn extra härlig med en så här fin produkt. 11 mililiter låter kanske inte så mycket men det räcker länge, jag lovar. Jag har lackar flera gånger med denna ljuvliga färg.

Funktion / testresultat

Nagellacket heter ”Tea with the queen” och kan beskrivas som en mörk beige, rosa färg. Färgen är väldigt trendig just nu, den kallas även för för smutsrosa i inredningssammanhang. Nu till hösten så passar färgen perfekt! Den täcker väldigt bra redan vid första lagret, det behövdes endast två lager för att få en fulltäckande färg. Konsistensen känns väldigt tunn, så jag blev förvånad när det täckte så bra.  Vissa nagellack brukar ha en tendens att bli ojämn när man lägger på det, men denna borste är det väldigt tätt med strån och det gör att nagellacket inte ser ojämnt ut när det har torkat.

Vid applikation så ser färgen ljusare ut än vad den är i flaskan, men när det har torkat helt och hållet så blir färgen mörkare. Nagellacket torkar och blir matt, så om man vill ha ett glansigare resultat så måste man lägga på ett genomskinligt nagellack eller top coat för att få tillbaka glansen. Själv gillar jag den matta looken lika bra som den glansiga.

Omdöme

Det bästa med detta nagellack är så klart att den inte är testad på djur eller liknande. Och för det andra så är färgen otroligt passande till årstiden och är väldig lätt att använda utan att bli ojämnt. Som sagt blev jag väldigt imponerad när den täckte så bra redan vid det första lagret, med tanke på att den är väldigt tunn i konsistensen. Det är väldigt behaglig att ha på naglarna, det känns inte tjockt och kladdig alls. Borsten var också ett stort plus, det var väldigt lätt att komma åt i kanterna men samtidigt väldigt bred.

Butter Londons nagellack från e-beautyshop får av mig 10 av 10 stjärnor.