Hej alla läsare! Denna vecka testar vi två stycken väldigt udda men spännande produkter från företaget Lamazuna. Lamazuna är ett företag som startade 2010 och har sedan dess jobbat väldigt intensivt med deras miljötänk. Att kunna använda en produkt hundra gånger innan den slängs är deras slogan. Det tycker vi låter som en väldigt bra och smart idé. Dessa två produkter som vi ska testa är 100% ekologiska och produkterna sägs ska kunna användas 100 gånger innan man slänger dem.

Miljön

Lamazuna baserar allting på hållbarhet. Att endast använda en produkt ett fåtal gånger för att sedan slänga dom är fel tänk. Många av deras produkter har en kvalité som tål att tvättas i maskin för att produkterna ska hålla sig fräscha en längre tid och inte behövas slängas för att sedan köpa en ny. I lådan med rengöringspads medföljer det en tvättpåse. Efter användning stoppar man in padsen i påsen och tvättar dom i 90 grader. Ett väldigt smart sätt för att alla bakterier ska dö och att dom ska hålla längre. Dessa rengöringspads kan jämföras med bomullspads, skillnaden är att dom använder man bara en gång och sedan slänger man dom för att köpa nya vilket inte bra för miljön. Lamazunas pads går som sagt att återanvända flera gånger om!

Konjak svampen tvättar man efter användning, sedan så hänger man upp svampen i snöret för att den ska torka. Efter ca två till tre månader ( efter daglig användning) kommer svampen att börja smula men då kan man kasta den i komposten och låta naturen göra resten 💚. Konjac svampen kan jämföras med skrubbhandskar som man använder för att skrubba bort död och smutsig hud med. Skillnaden är att denna svamp samlar inte bakterier på samma sätt och den är tillverkad under bra förhållanden samt innehåller den inga farliga ämnen.

Pris och volym

En rengörings svamp kostar hos västerbottensåpa.se 99 kr. Rengörings padsen kostar 150 kr. Man får 20 st rengöringspads i en låda och det medföljer en tvättpåse att tvätta padsen i efter användning så att man ska kunna återanvända dom upp till 300 gånger. Det tycker vi är ett stort plus och väldigt bra för miljön.

Utseende / förpackning

För att undvika plast förpackningar och konserveringsmedel så kommer konjac svampen i torr form. Man placerar svampen under vatten för att den ska svälla upp och bli mjuk mot huden. Även rengöringspadsen / cleansing wipes kommer i en mycket fin och påkostad förpackning. Padsen ligger i en trälåda med ett mycket fint motiv tryckt på locket. På förpackningarna får man all produktinformation man behöver. Med fin och tydlig text kan man läsa om hur man använder produkterna steg för steg och man får även en inblick i produktens historia. Det märks att dom verkligen har tänkt på varje liten detalj!

Utseendet på produkternas förpackning följer verkligen ett tema. Dom är väldigt färgglada och fina. Själva produkten i sig följer samma tråd. Rengöringspadsen har en väldigt klar och rosa färg som verkligen sticker ut. När man håller dessa produkter i handen så känner man verkligen kvalité och glädje. Man blir glad när man ser dom helt enkelt!

Funktion/ resultat

Vad är egentligen en konjac svamp kanske ni undrar? Jo, en konjac svamp är i sin enkelhet en svamp framtaget från rent konjac extrakt och naturliga ämnen som leror eller kol. Svamparna är rika på vitaminer och mineraler som tränger sig in i huden vid användning för att hjälpa huden må så bra som möjligt. Konjak svampen har en lång historia bakom sig. Den har används av japanska kvinnor i över 1 000 år för att rengöra ansiktet. Och det måste väl vara ett bevis på att dom verkligen fungerar.

Svampen kommer som sagt torr och man blöter upp svampen i vatten för att mjuka upp den. Man kan använda svampen som den är för att rengöra ansiktet men om man vill kan man applicera en ansiktstvål på svampen för extra effekt. Svampen har en textur som är både mjuk och sträv och därför rengörs huden på djupet. Vi båda har testat denna svamp under en veckas tid och vi kan säga som så att vi aldrig mera kommer att använda en vanlig skrubbhandske igen! Efter användning känns huden som silke och man känner sig verkligen ren!

Rengöringspadensen / cleansing wipes har som grundsyfte att tvätta bort smink och andra ytliga orenheter från ansiktet. Dom har samma funktion som vanliga bomullspads men dessa går som sagt att återanvända. Dessa pads från Lamazuna är speciellt framtagna för sminkborttagning, utan att behöva använda någon form av tvål för att sminket ska försvinna. För att ta bort smink så blöter man padsen i varmt vatten, efter det håller man den på till exempel ögat och med endast några drag så är sminket heeeelt borta! Vi blev förvånade att det faktiskt fungerade utan att någon form av tvål var behövligt. Med vanliga bomullpads måste man använda tvål för att sminket ska försvinna. Men inte med dessa! Cleansing Wipesen är tillverkade av mikrofibrer och ett ultraabsorberande tyg som smink fästs bättre på än vad det gör på huden. Läppstift, mascara, eyeliner, foundation, allt går bort i ett par torkar. Helt otroligt och även klimatsmart! Om alla skulle börja använda dessa cleansing wipes så skulle tillverkningen av andra make-up removing tvålar minska. Allt som allt så rekommenderar vi verkligen dessa cleansing wipes, dom funkar verkligen och gör dessutom någonting gott för naturen 💚

Vi vill tacka https://vasterbottenssapa.se/ som sponsrade detta inlägg med produkter, och även ni läsare! Glöm inte att kika in hos https://vasterbottenssapa.se/ !