Pris och volym

Denna juice kostar 24,90 kr på Ica, och har en volym på 1,75 liter, vilket enligt mig är ett rimligt pris. Man får mycket för pengarna. Literpriset blir 14,22kr. Observera att priset kan variera över tid och mellan butiker. Just det här testet görs för Varuhuset ICA Tallen i Vilhelmina, (som är väldigt bra på att ta hem ekologiska och närproducerade produkter)

Miljö

Detta är en produkt från Icas ”i love eco” serie. Alla produker därifrån är producerade i balans med naturen och kommer från kavalitetssäkrade ekologiska leverantörer.  Meningen med denna kolektion är att inspirera kunnder till en hållbar livsstil för ett mer hållbart sammhälle. Ica har ett brett sortiment, utbudet av ”I love eco produkter” är stort. Det är möligt att i butik välja näsatna alla varor märkta eco. Det är en fin möjlighet att i butiken välja att gör gott!

Juicen består av 100% frukt och inga extra tillsatser, pressad ur solmogen frukt från ekologiska odlingar-utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel.

Utseende och förpackning

Förpacknigen i sig är väldigt stabil. Korken är en vanlig plast kork som man skruvar på och av, hygienisk och bra. Förpackningen är lätt att hålla i, utan att tappa greppet och spilla. Man kan klart och tydligt se på förpackningen att den är ekologisk, härom råder inga tvivel. I övrigt så kanske inte desingen på förpackningen var det finaste…. men syftet är såklart att göra alla produkter i serien lätta att känna igen bland andra produkter och på så sätt är det förstås också genialt!

Tydlighet och innehållsförteckning

Som sagt så syns det tydligt på förpackningen att den är ekologisk, på backsidan så står det en massa information om juicen, hur den tillverkats, hur man ska förvara den och så vidare. Tydligheten är mycket bra!

Smak, tillagning

Detta kan vara en av de godast juicerna jag smakat. Om man häller upp juicen i ett glas med lite isbitar så smakar det exakt som ny pressad apelcinjuice direkt från hela apelsiner. Den är väldigt god!!!!! Jag kan säga att det faktiskt märks att det är riktig apelsinjuice och inget ”tjaffs”!

Den inehåller 100% frukt och är gjord från konsentrat på solmogna apelsiner. Juicen inehåller inget tillsat socker, det enda socker som finns i denna juice är sockret från själva frukten. Om socker tillsätts så kommer drycken att kallas fruktdryck eller nektar, den får alltså inte längre heta juice om man tillsätter socker.

Det är en välldigt uppfriskande juice på sommaren med några isbitar i och på vintern är den god i en fräsch smoothie. Tänk på att inte använda engångsmuggar eller engångssugrör. Det är inte bra för miljön! Välj ett glas du kan diska och det samma gäller för sugrören – mindre slit och släng (y).
(Bilden är tagen vid Volgsjön, Vilhelmina)

Omdömme

Dena ekologiska juice från Icas i love eco får av mig 10/10 stjärnor:)