Oljan som kallas för flytande guld!

Här kommer ett nytt test på en produkt från Malin i Ratan!

Arganoljan kommer från arganträdets frukter och växer enbart i Marocko. Den används för sin fina smak och hudvårdande egenskaper av lokalbefolkningen sedan flera århundraden tillbacka. Det är en gul vegetabilisk olja som görs av arganfruktens frön, man kan andvända den till både håret och huden. Den här typen av olja är väldigt nyttig för kroppen, då dessa oljor har ett stort innehåll av vitaminer. Den innehåller blandannat Omega 9, Omega 6, Palmitinsyra, Stearinsyra och Argania spinosa. Oljan är också bra att använda före och efter att man solat. Den stimulerar hudens celler och påskyndar återhämtning. Den gör huden mjuk, smidig och elastisk. Även för sliten och mogen hud samt runt det ömtåliga ögonområdet. Dessutom passar den bra vid acne och andra besvärliga hudåkommor. Just denna flaska kommer från Malin i Ratan som också gör ekologiska tvålar.

Kriterierna för test av produkter i kategorin Hälsa och skönhet hittar du här.

 

Pris och volym

Produkten kommer från Malin i Ratan  där den kostar 265kr. Flaskan inehåller 100ml, vilket ger ett literpris på 2 650kr. Ett ganska högt literpris men å andra sidan så är dena olja väldigt dryg (den räcker mycket länge) Det skulle ta väldigt lång tid att andvända uppe en liter olja. Alla dessa oljor ligger på ungefär samma pris, just nu är det ganska hög efterfrågan på arganoljan, den är väldigt trendig i medvetna kretsar. Den har så många användningsområden och så är den skonsam, så jag tycker att priset är rimligt och volymen är rimlig. En större flaska behövs inte.

Miljö

Denna produkt är ekologisk och förpackas inte i några onödiga förpackningar vilket så klart är väldigt bra, den är vegansk och den är inte djurtestad. Tummen upp!

 

Utseende och förpackning

Förpackningen är en lyxig glasflaska med skruvkork. Den känns väldigt rejäl och stadig. Det ända negativa jag har att säga om den här produkten är öppnigen. Det finns ingen pump, när man öppnar korken så måste man vara försiktig så att inte allt riner ut, men det finns så man kan köpa till en flaska med pump, egentligen inget problem. Flaskan är väldigt prydlig och fin så den kan utan tvekan stå framme i badrummet. Jag tycker att utseendet på förpackningen är väldigt fin utan att vara prålig, den ser lyxig ut på ett äkta och rejält sätt. Själva oljan har en gulaktig färg, den luktar ingenting vilket är en fördel för den som är känslig för starka dofter.

Tydlighet och innehållsförteckning

Den innehåller inga konstgjorda ämnen, 100% vegansk och är framställd under rättvisa arbetsförhållanden. Innehållsförtekningen finns väldigt tydligt skrivet på etiketten på flaskan. Skulle man ändå vilja ha mer information så är hela internet fullproppat med information om detta skönhets mirakel som alla talar om!

Funktion och test

Den här gången har jag även testat på två av mina kompisar: Bild 1 – kompis med färgat rosa hår. Bild 2 – mitt mörka hår. Bild 3 – kompis med blont hår. 

Jag och några kommpisar har nu testat denna olja i våra hår, och vi alla tycker att den fungerar utmärkt.
Den gör undervärk. Den funkar verkligen bra på alla hårtyper.  Du behöver bara använda några droppar av oljan för att ge ditt hår glans och lyster. Det är  vanligt att man andvänder arganolja som hårinpacking, den är väldigt effektiv och återfuktar snabbt. Den liksom mjukar upp det torra och frissiga i håret. När man plattat eller lockst håret för mycket kan det bli lite nött i topparna men det är som att just det försvinner när man har i arganolja. Oljan motverkar dessutom torr och flagnande hårbotten.
Som jag skrev tidigare så fungerar oljan också till huden. Arganoljan tränger snabbt in i huden och kan används som den är eller tillsammans med andra ekologiska oljor i all sorts hudvård som ansiktsolja, creme och balm. Den passar extra bra under ögenen.

 

Omdömme

Jag rekomenderar dena produkt stark. Allting med den är supper bra och den inehåller inga farliga ämnen som gör att man blir allergisk + att man kan andvända den till nästan vad som helst. Därför ger jag denna produkt 10/10 stjärnor.