Test av läppbalsam med ekologisk aloe vera från Dr. Organic, köpt från www.såpa.se

 

Här är kommer en ny produkt från Dr. Organic ett läppbalsam med ekologisk aloe vera. Kriterierna för test av produkter i kategorin Hälsa och skönhet hittar du här.

Om Aloe Vera – en känd läkeväxt
Arten Aloe är känd för sina läkande egenskaper, det gel-liknande köttet i växten sägs ha läkande effekt och används bland annat mot brännskador, men ingår även i exempelvis hudkrämer och många naturläkemedel och här alltså i ett  läppbalsam.
Namnet Aloë är ett gammalt arabiskt namn som avser arter som använts som medicinalväxter. Vera är latin och betyder äkta, kanske behövs äkta läggas till för växten är lätt att förväxla med andra till utseendet liknande växter. Detta är ett mjukgörande och skyddande lipbalm för torra läppar med lugnande ekologisk aloe vera kombinerad med mjukgörande sheasmör, bivax och vitamin E. SPF 15 skyddar mot solens strålar.

Pris och volym

Produkten kommer från  www.vasterbottenssapa.se där den kostade den 59kr. Volymen i stiftet är 5,7ml.  Vilket ger ett literpris på 10350kr. Hööögt literpris men å andra sidan? Hur lång tid tar det inte att använda upp 1 liter läppbalsam? ungefär ett helt liv skulle jag tro! Ett vanligt Lypsyl kostar ca 29kr vilket ger ett literpris på 5087kr.

Miljö

Detta läppbalsam kommer inte med någon onödig förpackning, vilket är bra. Den är även ekologisk, vegansk och den är inte djurtestad.

 

Utseende och förpackning

Förpackningen är ok och känns mer ordentlig och rejäl än ett vanligt lypsyl. Den känns mer som ett riktigt dyrt läppstift än ett lypsyl. Formen på förpackningen ser ut som villket läppbalsam som helst. Man skruvar upp produkten som vanligt. Som jag sa så är förpakningen vildigt stadig, vilket är bra för då kan den stå själv.  Jag tycker att utseendet på förpackningen är väldigt fin, den ser lyxig ut på något sätt. Själva läppbalsamet har en väldigt stark grön färg, produkten ska inte inehålla några färgämnen så att dom har lyckats att få läppbalmsamet i den starka gröna färgen är ganska coolt.

Tydlighet och innehållsförteckning

Innehållsförpackningen är inte så tydlig men det viktigaste framgår tydligt.

Funktion och test

Läppbalsamet gör läpparna sammetslena utan att kleta det minsta. Tuben passar perfekt i både innerfickan och partyväskan. Dyr, men värd varenda krona och innehåller många välkända SOS-ingredienser som lagar läppar i kris. Jag har använt produkten under flera veckor och mina torra läppar är ett minne blott så jag skulle säga att den fungerar bra! En sak som gör att jag kommer ihåg att använda den är att den smakar såååååå gott! Den smakar exakt som isglassen Piggelin.

Omdömme

 

Jag ger den här prodkten 9 av 10 stjärnor då den fungerar så bra och smakar så gott. Ett litet minus för att den är lite otydlig i frågor som miljö osv.